Foto: Marie Hansson


Foto: Christina Magnusson


Foto: Marie Hansson

« Tillbaka

Solsken och musslor

Folk undrar hur Zoe och Fiona hanterar förlusten av Whoopi? Väldigt bra faktiskt! Allt är lugnt och harmoniskt hemma, de är glada och alerta, beter sig precis som vanligt. Ett litet kurr i en extremt upphetsad situation vid en agilityträning är det enda nya jag sett. Det tog ungefär 1 sekund och jag hann inte mer än vrida på huvudet, så såg jag att storasyster Zoe stod ovanpå Fiona och var nöjd. Jag är inte det minsta orolig, de är kärleksfulla och vänliga mot varandra och med mycket små medel har det framgått länge att det är Zoe som bestämmer.

Våra nätter är nu lugna och trygga och det betyder massor för sömnkvaliteten! Jag känner mig också helt trygg i att jag har gjort det rätta som låtit Whoopi somna in för gott. Både förvirringen, oron och rädslorna hade en och samma orsak. I och med allt jag har hört efteråt inser jag tydligt nu att hon helt enkelt var dement, hon mådde verkligen inte bra en stor del av tiden och det fanns inget som hade kunnat hjälpa henne.

På hemmafronten har livet gått vidare som vanligt. Vi har röjt på tomten, tvättat alla fönstren, Martin har börjat tapetsera i övre hallen, där badrumsväggen gjort stora förändringar. När han är färdig ska vi måla det i sandfärg. Jag kan knappt bärga mig för jag har längtat efter den förändringen sedan jag flyttade in för 1,5 år sedan.

I helgen sken solen ordentligt och det blev ett par stunder på altanen. Även idag har det varit så varmt att man knappt fattar det! Kunde gå promenad med tajts som slutade på vaden! Igår gjorde Martin och jag en utflykt med hundarna till strandområdet vid Lagans mynning, det blev både skogs- och strandpromenad! Helt himmelskt i solskenet!

I förra veckan var det agilitykursdags för mig! Min kompis Lasse med pumin Myzlih hade fått en återbudsplats på samma kurs, så vi tog hans bil och drog till Skurup på onsdagsmorgonen. Lärare var Jouni Orenius och kursvärdinna var hans sambo, min kompis Isabelle, på mamma Åsa Emanuelssons gård. Jouni och Isa bor ju i Finland, så det var lite exotiskt med förväntat offensiva och kvicka idéer. Allra roligast var att Jouni var så flexibel och verkligen anpassade uppgifterna och undervisningen efter varje ekipage! Jag sprang mig svettig och hade verkligen roligt.

Som vanligt var Zoe en riktig klippa, som sällan gjorde fel och klarade avancerad distanshandling, medan Fiona gick in med liv och lust för vissa övningar och tappade tempo och sug när hon blev trött. Vi sov dock många timmar onsdagsnatten och fick ny energi till torsdagens kurs. Som förväntat fick jag massor av inspiration och jag ser fram emot nästa träningspass med Lasse!

Denna vecka är det dags för en verkligt spännande kurs med amerikanska Emily Larham i Göteborg i ämnet inlärningsknep och tricks. Hennes klipp på internet är välkända och imponerade och metoderna mjuka och trevliga. Zoe och Fiona längtar nog lika mycket som jag!

Jovisst ja, skrev ju ”musslor” i rubriken. Nu blir det oftare och oftare promenader på sandstranden vid vattenbrynet. Zoe som går på bantningsdiet pga så mycket godis i tricksträningen att hon ofrivilligt blivit en riktig tjockis, har bestämt sig för att utöka matintaget genom att äta musslor! Det knastrar ordentligt när hon tuggar i sig musselskal och allt! Inte speciellt mycket kalorier, så hon får väl hållas!

Själv borde jag väl gå på samma diet. Har i alla fall satt igång mer fysträning och cyklat och sprungit flera gånger de senaste två veckorna, och idag testade jag ett träningsprogram hemma som ska ta hand om hela kroppens muskler. Svettigt men nyttigt!

Skrivet den: 2011-04-11
 
« Tillbaka