Foto: Marie Hansson


Foto: Christina Magnusson


Foto: Marie Hansson

« Tillbaka

Solsken och musikmaskin

Igår köpte jag en musikmaskin, som jag ska ha för att spela musik utomhus när jag tränar Freestyle eller har kurs. Det känns som en milstolpe och är väldigt kul! Hundarna verkar bli glada när jag sätter på den entusiastiska musiken med tydlig rytm, eller är det så enkelt som att de ser att JAG går igång på det och att de smittas? Nu ska jag i alla fall försöka börja träna mina program till musik.

Prövade för första gången idag. Det svåraste var att jag absolut inte vet i vilken ordning som saker och ting ska göras! Jag har INGEN ANING om mitt program! Dessutom har jag ett för Zoe och ett annat för Fiona, givetvis också olika musik. Zoe har ”All I need is you” av Andreas Carlsson som han skrev till Idol-gänget i höstas, Fiona har den klämkäcka ”Shalali-Shalala” från Eurovision förra våren. Jag ägnade tid förra veckan åt att noggrant ta tid på olika partier i musiken för att dela upp olika tricks i programmet så att det matchar. Men det känns som att det kommer behövas tusen år med träning innan det sitter naturligt! Förr fanns det väl någon som låg bakom en lucka i scengolvet och teaterviskade replikerna till skådespelarna när de glömde? Kan man inte ha en hopkrupen person som ligger på marken någonstans i närheten och viskar vad man ska göra?

I torsdags var jag i Falkenberg och fixade håret och pratade kurs. Vi får se om det blir tillräckligt till den som Malin tänkt jag skulle ha i Falkenberg. Samma eftermiddag fick jag telefonsamtal från Halmstad Hundungdom som vill dra igång Freestylekursen vi planerade tidigare. Det ska verkligen bli jättekul!

I lördags hade vi middagsgäster, före detta elev, numera kompis Lasse och hans Anna, två personer som jag träffat ofta och trivts med denna vår. Martin och jag gjorde dessförinnan det sista med mitt arbetsrum, så att möblerna kom på plats och det är helt makalöst fint nu med mina sandfärgade väggar och mitt vita tak! Vi beslöt oss för att grilla eftersom det var sommarvärme, så jag gjorde en mangosalsa och en guacamole i förväg och förberedde potatispaket med ost som också skulle läggas på grillen. Agneta Sjödins vaniljpannacotta med bär till efterrätt blev det och det är verkligen kul att kunna göra en efterrätt som man skulle kunnat beställa in på restaurang! Vi hade vansinnigt trevligt i väldigt många timmar, trots att Anna var medicinerad och fick dricka vatten pga diskbråck.

På söndagen fick Martin vindsurfa, även om det inte riktigt var så lång eller stark vind som han skulle önskat, tjejerna och jag promenereade bort till riggningsplatsen och var med ett tag och såg honom så småningom glida iväg ut på havet. Efter lite pyssel med hemmet lade jag mig för att sola i en dryg timme, men med all annan utevistelse den dagen blev det nästan i mesta laget med sol för min framsida! Därefter var jag duktig och stack ut på cykel.

Känner mig fortfarande motiverad att anstränga mig och gör 1-2 ansträngningar varje dag, utöver de vanliga promenaderna. Idag blev det springning, hade till och med vatten med mig till hundarna, eftersom jag passade en målare på morgonen och inte kunde springa förrän senare på förmiddagen. Det går överraskande bra att springa, idag klockade jag sträckan till 35 minuter. Jag undrar om det är en halvmil eller så?

Till helgen är det dags för agilitytävling igen, den enda i maj för min del. Känns skönt att ransonera bort långresorna och bara tävla på ställen man kan åka över dagen. Tyvärr måste jag åka senast klockan 7 för att hinna till banvandringen i Hässleholm. Men det är skönt att få komma hem tidigt å andra sidan! Martin har jour fredagskväll och natt, så det blir ändå en lugn fredag här.

Solen strålar som på högsommaren, det är 23 grader i skuggan! Nu gäller det att passa på att njuta!

Skrivet den: 2011-05-10
 
« Tillbaka