Foto: Marie Hansson


Foto: Christina Magnusson


Foto: Marie Hansson

« Tillbaka

Freestylekurs och magproblem

Lite hantverkarbesök, agilityträning följd av besök hos snart 8 veckor gamla pumivalpar, och massor av Eurovision Schlager – så såg förra veckan ut ungefär! Om man bortser lite jobb mellan varven förstås (ler).

På fredagen hade Martin beredskapsjour över kväll och natt, vilket gjorde att natten rycktes sönder av flera telefonsamtal. Någonstans när jag låg sömnlös vid 5-tiden beslöt jag att jag inte skulle orka åka till tävlingen i Hässleholm. Uppstigningen var planerad till 05.45. Att bara sova ca fem timmar kan inte vara lämpligt när man ska prestera på topp. Och jag blir bara besviken när jag gör misstag. Så jag slappnade av och somnade om. När jag vaknade vid 9-tiden, då tävlingen börjat, ångrade jag mig. Jag grämer mig fortfarande för att jag inte tog chansen och åkte. Hundarna hade älskat det. Jag som har dragit ner på agilitytävlandet denna vår, bör inte ställa in det lilla tävlandet jag har kvar! Men det är som det är.

Martin och jag åkte till Danska Fallen utanför Halmstad och hade en ljuvlig promenad med hundarna genom bokskogen i ett lite mulet väder. Inte en kotte störde oss! Vi såg på vattenfallen och jag fotograferade med mobilen några läckra bilder, som jag sedan lade ut på Facebook. Efteråt gick vi till bilen och hämtade picknick och satte oss vid en sjö som låg i närheten. Jättemysigt! Sedan var vi på Plantagen och köpte lite saker. Bland annat snygga krukor och frön, så att vi kan ha egen dill, basilika och gräslök på altanen i sommar!

Eurovision på kvällen höll måttet! Det blev ju mycket spännande och jag hade sex favoriter till segern där en av dem, Azerbadjan, ju faktiskt också vann! Det blev en festlig och lång kväll!

I måndags började de sista förberedelserna för Freestylekursen i Halmstad, det visade sig bara vara tre deltagare och det var svårt att få tag i information, då min kontaktperson var på semester på Mallorca. Jag fick lite magkatarr av ovissheten och komplikationerna, men det har löst sig. Kursen inleddes efter vissa om och men igårkväll och var som förväntat en mysig tillställning, med fyra ivriga, unga deltagare. Vi får väl se om vi kan utöka gruppen till nästa vecka!

Martin blev magsjuk och har varit hemma från jobbet med både feber och illamående, frågan är om det är vad jag själv kände av i början på veckan. Eller om det verkligen var magkatarr och jag fortfarande kan bli sjuk jag med! Trötta är vi i alla fall, bägge två!

Jag har införskaffat ett verktyg för att pilla upp maskrosorna i gräsmattan och faktiskt tagit två stunder till att svettas med det. Mycket stolt är jag. Dessutom har jag egenhändigt tillverkat en lite festlig historia som Fiona ska ha i sitt uppträdande i sitt Freestyleprogram. Hon fick visa lite på kursen igår, men hon behöver absolut mer träning på att bli distraherad och få minimalt med godis. Och så har jag köpt världens sötaste ljusrosa skjorta med vita ränder på Cubus, perfekt till vita shorts eller ljusa jeans så här på sommartid! Jag blir så lycklig när jag hittar något så gulligt!

Det får bli allt med veckans rapport. Cykeln kallar och får mig att längta till min nästan dagliga eftermiddagstur till Tylösand! Här ska brännas fler kalorier!

Skrivet den: 2011-05-19
 
« Tillbaka