Foto: Marie Hansson


Foto: Christina Magnusson


Foto: Marie Hansson

« Tillbaka

Trädgårdsarbete och kursplaneringar

I helgen slog jag personligt rekord i trädgårdsarbete, känns som om jag på de två dagarna totalt kom upp i fler antal timmar än jag hittills lagt ner i mitt vuxna liv på påtande i jorden! Insåg att jag nog uppskattade att få ”röja och radera”. Vilket betyder att jag ryckte upp, grävde loss, klippte av och kastade, kastade och kastade. Det är tio år sedan någon brytt sig om rabatterna här och hon som gjorde det då har inte samma smak som jag, om man säger så. En vildvuxen vinranka tog alldeles för mycket plats och var bara rufsig och rörig. Nu är den borta. Undertill tittade några förvirrade rosplantor fram. Jag är inte säker på vad jag vill ha istället, men det ska vara prydligt och lättskött.

En annan rabatt är på gång att fara all världens väg den också, en nymålad ”mörkvit” garagevägg, blir fantastisk bakgrund. Där tror jag i alla fall att jag vet att jag vill ha blått, lila och rosa. Alltid något!

I måndags kunde jag äntligen slutföra en idé som jag tänkt på i åratal. Jag skrev till alla grundskolor (årskurs 1-6) här i trakten och erbjöd mina tjänster för att komma och undervisa barnen om hur man umgås med hundar. Jag vet att det finns behov, jag vet att barnen vill, jag vet att de älskar att få klappa hundarna och suga åt sig den information jag ger. Det är bara frågan om det finns tid och en liten, liten slant över till det här?

Igår blev promenaden väldigt annorlunda. Först mötte jag en enormt stor S:t Bernard (90 kg) som hade en matte som behövde hjälp att kontrollera honom. Jag lät mina hundar sitta själva i ett skogsbryn en bit därifrån, när jag gick fram för att hjälpa till. De var så duktiga, men säkert lättade över att de inte behövde komma nära. Kanske får jag ekipaget som privatelever framöver.

En stund senare ser jag ett rådjur som inte rör på sig, trots att hundarna och jag är ca 8 meter ifrån. När den till slut började gå, visade det sig att den knappt stödde på höger bak. Jag fick ringa polisen och sedan försöka orientera mig för att berätta exakt var jag var. Förhoppningsvis kommer en viltvårdare att söka upp det och befria det från sitt lidande.

För 30 år sedan var jag, på den hundskolan jag då jobbade, med om en hund som kom ikapp ett rådjur. Vi tog dit polis och lät en viltspårstränad tax leda oss till platsen där rådjuret gömt sig. Det visade sig att den hade båda bakbenen brutna, så det var inte så konstigt att hunden kommit ikapp. En mardröm för ett rådjur förstås.

Det är en del pyssel med planeringen inför Falkenbergs agilitytävling nästa helg, samtidigt som jag nu gör mer finplanering inför min finska resa i början av augusti, med flygtider och allt. Zoe och jag ska flyga dit och undervisa. Det verkar som om alla pusselbitar faller på plats med Freestylekursen här i Halmstad också. Och så har jag nyss skickat en artikel till www.foderbilen.se ”Förarens placeringar”.

Det blåser som sjutton sedan några dagar och jag hoppar över cykelturerna, för det lockar inte riktigt när det är stormbyar. Men Martin är lycklig med vindsurfingen, han och hans vuxna son, har surfat både i söndags, igårkväll efter jobbet och ska ut igen ikväll. Jag gläds med dem!

Skrivet den: 2011-05-25
 
« Tillbaka